Βιογραφικό

Ειδικοσ Νευρολόγος

Νικόλαος Ανδρονάς

Σπουδές:

Απόφοιτος Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου L’AQUILA, Ιταλία με βαθμό πτυχίου “Άριστα”.

Ειδίκευση στην Νευρολογία στην Β’ Πανεπιστημιακή Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών-“Αττικόν” Νοσοκομείο, υπό την επίβλεψη των Καθηγητών νευρολογίας Ε.Σταμπουλή και Λ.Στεφανή.

Εξειδίκευση στον τομέα των Διαταραχών μνήμης και Συμπεριφοράς, στο Τμήμα Νευρολογίας της Συμπεριφοράς και Νευροψυχολογίας, υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Νευρολογίας Σ. Παπαγεωργίου.

Εμπειρία:

01/2013 – Σήμερα:

  • Άσκηση Ειδικότητας Νευρολόγου, ως Ελεύθερος Επαγγελματίας. Ιδιωτικό Ιατρείο σε Κορωπί & Ζωγράφου, Αττικής.
  • Ιατρικό Αθηνών – Κλινική Αμαρουσίου (Μονάδα Εγκεφαλικών, Ιατρείο διαταραχών μνήμης και κινητικότητας).
  • Νευρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών (Κέντρο Ύπνου και Μνήμης).

09/2012 – Σήμερα: Επιστημονικός Συνεργάτης στη Β’ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, «Αττικόν» Νοσοκομείο. Ιατρείο Διαταραχών μνήμης και κινητικότητας.

09/2012 – Σήμερα: Ενεργή Συμμετοχή στο Ερευνητικό πρόγραμμα Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο: «Επιδόσεις οδηγών με εγκεφαλικές παθήσεις, σε μη αναμενόμενα συμβάντα. Μελέτη με προσομοιωτή οδήγησης».

01/2013 – 9/2013: Εφημερεύων Νευρολόγος στην Ψυχιατρική Κλινική «Γαλήνη», Κηφισιά, Αθήνα.

8/2008 – 6/2012: Ειδίκευση στη Νευρολογία. Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Αττικόν Νοσοκομείο.

7/2005 – 12/2006: Ειδικευόμενος Ψυχιατρικής για 6 μήνες στο Ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός – Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», στο πλαίσιο ειδίκευσης στην Νευρολογία.

10/2004 – 4/2005: Ειδικευόμενος Παθολογίας στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης, στο πλαίσιο ειδίκευσης στην Νευρολογία.

6/2003 – 6/2004: Θητεία 12 μηνών ως Αγροτικός Ιατρός στο Άγονο Περιφερικό Ιατρείου Αμαριανού Κρήτης.

3/2003 – 6/2003: Εκπαίδευση 3 μηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης «Βενιζέλειο-Πανάνειο» στο πλαίσιο προαπαιτούμενου χρόνου εκπαίδευσης για την έναρξη υπηρεσίας υπαίθρου.

2001 – 2003: Προσφορά ιατρικών υπηρεσιών ως Οπλίτης Ιατρός στο Στρατιωτικό Νοσκομείο Ρόδου «95 ΤΥΕΘ» και στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών «1η Μ.Α.Λ», Χανιά Κρήτης.

Ακαδημαϊκή Έρευνα:

Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής, στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο: «Η επίδραση των νοητικών διαταραχών στην ικανότητα οδήγησης ασθενών με νόσο Πάρκινσον».

Ενεργή Συμμετοχή στο Ερευνητικό πρόγραμμα Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο: «Επιδόσεις οδηγών με εγκεφαλικές παθήσεις, σε μη αναμενόμενα συμβάντα. Μελέτη με προσομοιωτή οδήγησης».

Ενεργή Συμμετοχή στο Ερευνητικό πρόγραμμα του Νευρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών με Τίτλο: «Διεπιστημονικό Έμπειρο Σύστημα για την Εκτίμηση & Αντιμετώπιση Σύνθετων Εγκεφαλικών Διαταραχών (Multidisciplinary Expert System for the Assessment & Management of Complex Brain Disorders [MES-CoBraD])»

Πιστοποιημένος από την Alzheimer International (ADI) για την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και φροντιστών, στη φροντίδα-επικοινωνία ασθενών με νόσο Alzheimer, βάσει πρωτοκόλλου ADI «θετική φροντίδα στην Άνοια»

Ερευνητικό έργο – δημοσιεύσεις https://scholar.google.gr/scholar?hl=en&as_sdt=0%2C5&q=ANDRONAS+NIKOLAOS&btnG=

Μέλος Συλλόγων:

Μέλος Κλάδου Άνοιας της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας
Μέλος της European Academy of Neurology (ΕΑΝ)
Μέλος του American Academy of Neurology (AAN)
Μέλος του European Sleep Research Society (ESRS)
Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας
Μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών (HSO)
Μέλος του Αττικού Ινστιτούτου Νευρολογικών Επιστημών (AINS)
Πιστοποιημένος από την Alzheimer International (ADI) για την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και φροντιστών, στη φροντίδα-επικοινωνία ασθενών με νόσο Alzheimer, βάσει πρωτοκόλλου «θετική φροντίδα στην Άνοια»

Έτη Εμπειρίας

Ασθενείς

Ιατρεία